Aanmeren in het historische hart van Antwerpen

Antwerpen is voor heel wat pleziervaarders de parel van de Lage Landen. Met haar netwerk aan winkelstraten, uitgaansbuurten, culturele tempels en ontelbare verrassende events is deze barokke stad een schatkist. De pleziervaarder moet eerst langs kronkelende Schelde met haar getijdestromingen, beroepsscheepvaartverkeer en sluizen om de jachthavens te bereiken van de linkeroever als de rechteroever van de Schelde.

Jachthaven Antwerpen Willemdok – trotse sponsor van Water-rAnt 2019

Willemdok: hoe kom je er?

Kies voor Jachthaven Antwerpen Willemdok wanneer je van het bruisende kosmopolitische leven wil genieten. Vaar het Port of Antwerp-gebied binnen via de Royerssluis (VHF 22 of Tel: +32 (0)3 229 72 63), die voorrang geeft aan de beroepsscheepvaart. Of het Stadshavengebied via de Kattendijksluis (VHF 69 of Tel: +32 (0)32 273 099) die afhankelijk van de waterstanden bediend wordt. Voor lage (motor-)jachten is de alternatieve route via het Schelde Rijn-kanaal dat bij Kanaaldok B3 (Noordlandbrug | VHF 2) op het dokkengebied van de Port of Antwerp aansluit.

Vanuit de Royerssluis gaat u stuurboord uit naar de Siberiabrug die toegang geeft tot het Kattendijkdok. Vanuit de Kattendijksluis bereikt u dit dok rechtstreeks, maar hierna is het stuurboord aanhouden richting jachthaven. Via de Londenbrug en het kleine Verbindingsdok bereikt u het de jachthaven aan de zuidkant van het Willemdok.

 

Bereid uw reis en verblijf goed voor

Voor u vertrekt contacteert u best de Antwerpse jachthavens zodat de passage doorheen het commerciële- of stadshavengebied vlekkeloos verloopt. De jachthavenmeesters zullen u gastvrij onthalen.

Jachthavens Antwerpen

www.jachthaven-antwerpen.be

Vergeet jachthaven Linkoeroever niet

De getijdensluis van Jachthaven Antwerpen Linkeroever gaat -afhankelijk van de waterstanden- ruim anderhalf uur voor tot na HW Antwerpen open. Voor de sluis kan je aan de wachtboei aanmeren.
De omgeving is een groen recreatiegebied met veel shoppingkeuze op wandel- of fietsafstand. Met de tram sta je in 5 minuten in het hartje van de stad op rechteroever. Jachten kunnen genieten van een full service en aangepaste installaties, met bars en restaurants van de jachtclubs als bonus.

 

Jachthaven Willemdok: springplank tot de ‘A’-typische stad


De jachthaven beschikt over de meest moderne accommodatie: walstroom, drinkwater, een milieusteiger, brandstof, een volledig uitgerust sanitair gebouw met wasserette en wordt natuurlijk bemand door de gastvrije havenmeesters Tony en Raymond.

De omgeving straalt de grandeur van het oude havenverleden uit, maar in de statige gebouwen schuilen nu trendy eethuisjes, gezellige bars en cafés of hippe winkels.Dit gedeelte van deze historische dokkenbuurt, bekend als “Het Eilandje”, is een van de hipste buurten van Antwerpen.

Het historische stadscentrum is vlot bereikbaar met (huur)fietsen, tram en bus of het zeker de wandeling waard.

A-typisch Antwerpen: www.visitantwerpen.be

 

© 2021 - Water-rAnt