Sluit mee de watercirkel van Het Eilandje

Het Eilandje wordt weer eiland met hulp van Eilanders

Dit jaar bestaat Het Eilandje 150 jaar. De dokkenwijk ontstond door de omcirkeling van water uit de oude dokken en de Schelde via de sluizen. De alleroudste sluis is verdwenen: de Bonapartesluis. De watercirkel is doorbroken. Daar berengen we verandering in.

Precies op die plek vormen we met z’n allen een menselijke ketting om -al is het maar symbolisch- de watercirkel tussen Bonapartedok en de Schelde weer te sluiten. Hét uitgelezen moment om de Eilanders (Aailangders) samen te brengen.

We sluiten de oorspronkelijke watercirkel van het Eilandje
zaterdag 28 september om 15 uur – aan de Tavernierkaai

Doe mee en maak van het historische Eilandje weer een eiland. Al is het maar voor even.

De 75 deelnemers worden nadien verwend in de Water-rAnt tent.

Bij de opening van het Verbindingsdok op 10 oktober 1869 ontstaat een watercirkel rond een van de oudste delen van het dokkengebied van Antwerpen. Vanaf de Schelde klotst het water via de Bonapartesluis, het Bonaparte- en Willemdok, het Verbindingsdok, het Kattendijkdok en haar Kattendijksluis terug naar de Schelde.

Meld u aan met dit online formulier – klik hier  

Programma Watercirkel Eilandje

Zaterdag 28 september ’19

  • 14:30u: aanmelden bij de infobalie Water-rAnt – Oostendekaai ter hoogte van Havenpaviljoen, Willemdok west.
  • 15:00u: instructies en verdeling van emmers en opstellen van de menselijke ketting tussen Bonapartedok en Schelde (inham voor verdwenen Bonapartesluis) – op de Tavernierkaai.
  • 15:15u: Ophalen van water uit het dok – ingieten van water in de emmers – doorgeven – uitstorten in de Schelde (Ca. 10 minuten). Foto en selfie momenten incluis.
  • 15:30u: einde watercirkel.
  • Gevolgd door onthaal in de Water-rAnt tent op de Oostendekaai + geschenk – boek ‘Het Eilandje’ van Geelen / Bezemer aan iedere geregistreerde deelnemer + receptie.

 

Powered by

 

 

 

Foto’s: Port of Antwerp beeldbank // Antwerpen Doorgrond 

© 2021 - Water-rAnt