Schepen van verleden en toekomst brengen je naar de Droogdokken

Water-rAnt rondvaarten

Rondvaarten Volharding 1Deze schepen vertrekken vanaf de Londenbrug (kant Londenstraat = kaai 23 Kattendijkdok). Ze nemen passagiers mee voor een rondvaart.

  • Ontdek aan boord de specifieke eigenschappen van ieder schip en laat je verleiden door hun verhaal.
  • Stap af aan de Droogdokken en volg een MAS rondleiding
  • Stap weer op aan Droogdok 1 en vaar terug naar het epicentrum van Water-rAnt.

De schepen varen alternerend om de 15 minuten op zaterdag tussen 10 en 17.30 uur en op zondag tussen 10 en 16.30 uur. 

 

Volharding 1

Een heuse kolengestookte stoomsleper uit 1929 zoals er zovele ook in Antwerpen hebben gevaren. Het werd ingezet voor het trekken van binnenschepen zonder motor, maar het legde ook de Graanzuigers op hun plaats in de haven.  Vrijwilligers houden de Volharding 1 in topconditie.

 

Hydroville

Dit is het eerste erkende passagiersvaartuig ter wereld dat waterstof en diesel verbrandt in een dieselmotor. Aan boord kan je kennis maken met de vernieuwende waterstof toepassing in de scheepvaart, die vanzelfsprekend aanzienlijk milieuvriendelijker is dan de zware fuel toepassingen. De Hydroville van de CMB kan passagiers vervoeren, maar er is ook conferentiefaciliteit.

 

Alphecca

In 1913 te water gelaten als de Marianne werd deze aanvankelijke stoomsleepboot in Duitsland ingezet. In 1959 werd ze omgebouwd met een dieselmotor. Tot 2005 verdiende dit werkpaard in heel Noord Europa de centjes voor verschillende rederijen. Vanaf dan is ze als Alphecca in handen van een vereniging die haar in de vaart houdt als Varend Monument.

Meer over de Water-rAnt rondvaarten 

© 2021 - Water-rAnt