Falcon Seamen Shop: schiemanswerk in authentiek nautische lifestyledecor tijdens Water-rAnt

Demonstraties schiemanswerk bij de Falcon Seamen Shop

Geert Willaert, grootmeester van ‘the International Knotmakers Gilde’, komt het betere schiemanswerk bij deze charmante zeemanswinkel demonstreren. Met de hand gemaakte knopen, splitsen & steken van de hoogte kwaliteit: sleutelhangers, drijvers, leguanen, touw fenders, deurmatten in manilla touw etc.

Hij is aan de slag op zaterdag en zondag en Geert is meteen ook aanspreekbaar voor advies voor iedereen die zelf … euh… in de knoop ligt met schiemannen.

Schiemanswerk: omgaanmet touw en staaldraad voor toepassing op schepen zoals: knopen en steken, sjorringen, plattings, splitsen,, het smarten en het zeilnaaien

Scheepse mode van the Falcon Seamen Shop

Op het Falconplein, het hart van het Antwerpse Schipperskwartier, staat al van sinds 1895 een typisch winkeltje. Het is uitgegroeid tot een boetiekje met de meest originele scheepvaartkleding.

Op weinig andere plekken kan je hier de echte houwtje touwtje duffelcoat vinden. De blauw wit gestreepte Bretoense trui van Saint James of Armor-lux. De typische gele regenjassen en bijhorende rubberlaarzen emt dat herkenbare witte biesje. Maar ookd e merken Gloverall, Guy Cotton en Taylor of Old Bond Street en de stappers van Blundstone zijn hier thuis. 

Een authentieke Engelse duffelcoat nodig? Een kostuum voor de studenten van de Hogere Zeevaartschool? Op zoek naar de enige echte Bretoense blauw-wit gestreepte trui van Saint James, scheerproducten of bent u gecharmeerd door die gekende gele rubberen laarzen en dito regenjassen?
Kortom: een leuke outfit met een heel sterke yachting of navy uitstraling?

Dan is dit de place to be.

Falcon Seamen Shop is partner van Water-rAnt.

De zaak is in handen van Landtmeters Naval Stores Group

een meer dan een eeuw oud gespecialiseerd Antwerps bedrijf in scheepsbevoorrading voor jachten, binnenschepen & kust- & zeeschepen.

 

© 2021 - Water-rAnt